Снимка: Архив БГНЕС
Снимка: Архив БГНЕС / БГНЕС
Жени Живкова с нова есенно-зимна колекция - „Фантазия“

Новата есенно-зимна колекция на Евгения Живкова носи името „Фантазия“. Лице на колекцията е дъщерята на дизайнерката – Андреа Стефанова. Военно-униформените елементи са разпознаваеми в една от темите, разказа за БГНЕС известната дизайнерка.

„Новата колекция се нарича „Фантазия“, защото смятам, че активира въображението, фантазията си когато започвам да творя“, заяви Живкова. Тя е заложила на екстравагантни, различни елементи. Открояват се характерните за военните униформи джобове и пагони. Моделите са разработени в нов, по-интересен вариант, комбинирани са плат с кожа.

Все повече дизайнери по света започнаха да се отказват от естествената кожа. Живкова обаче смята, че кожата е изключително модерна - както лицевата кожа напа, така и кожата с косъм. „Смятам, че ще продължа да залагам на тях“, подчерта тя.

Запазена марка в облеклата на Жени Живкова е използването на червен и черен цвят. „Този път ще използвам малко по-тъмно червено - кардиналско червено. Има облекла с флорални мотиви, също така и дюс. Червеното обикновено много се харесва на българките, отчита тя.

Лице на новата колекция е дъщерята на Жени Живкова - Андреа Стефанова, която е завършила моден дизайн, а магистърската степен „Стайлинг“ е от Нов български университет . „Надявам се да продължи, предполагам, че това ще бъде нейното призвание“, разказа Жени Живкова. Все още според нея не може да се каже дали ще следва своя собствена линия или ще помага в нейната модна къща с доразвиване на идеите. „Смятам, че моята марка вече е наложена в България и би било по-лесно да се излезе с нова линия в марката, която аз съм създала. Но, разбира се, тя ще си реши“, каза Живкова. /БГНЕС